Ακαδημία Σπονδυλοθεραπείας

Ακαδημία Πλάτωνος

Γιατί Ακαδημία;

 

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την πλάση όλη, όπου οι ανώτερες αξίες έχουν ισοπεδωθεί και ο άνθρωπος έχει χάσει επαφή με την φύση και τον εαυτό του, καλούμαστε όλοι να ορθώσουμε την καρδιά μας και την διάνοια μας προς όφελος όχι μόνο του εαυτού μας αλλά και των συνανθρώπων μας.
Ο καλύτερος τρόπος για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε σε αυτό τον κυκεώνα αρνητικών σκέψεων και πράξεων είναι να ξαναθυμηθούμε τον δρόμο που έδειξαν οι πρόγονοι μας, φιλόσοφοι, θεραπευτές, πνευματικοί οδηγοί.

 

Αυτός ο δρόμος περνά από την Ακαδημία, μια περιοχή κάπου στην Ελλάδα σε ένα πανέμορφο άλσος όπου δίδαξαν Σοφοί, και πρώτος ο Πλάτωνας, του οποίου τα συγγράμματα ξεθάψαμε πρόσφατα από το σεντούκι της λήθης. Εκεί υπήρχε και το γυμνάσιο, όπου οι νέοι ασκούνταν γυμνοί.

Γυμνοί ας είμαστε, από κάθε πεποίθηση, φόβους, ανησυχίες, διαχωρισμούς, κρίσεις, σκοταδισμό, συμπεριφορές που πονούν εμάς και τους άλλους. Με την όρεξη να γνωρίσουμε τον άνθρωπο μέσα από τον πόνο του και την θεϊκή ομορφιά του, γυμναζόμαστε και εμείς ως γυμνοί θεραπευτές, μέρα με τη μέρα, στο τώρα που δεν έχει αρχή ούτε τέλος.

 

Η Ακαδημία είναι και μια δεξαμενή δημιουργίας που συνεχώς εμπλουτίζεται από το γάργαρο φρέσκο νερό της γνώσης. Μια δεξαμενή σε διαρκή κίνηση δίνης, όπου απομυθοποιείται το παλιό, αποσυντίθεται το νεκρό με τον ιερό σκοπό να δημιουργηθεί χώρος για το καινούργιο, όπου το πνεύμα μέσα από το σώμα την νόηση και το συναίσθημα υλοποιείται με την χαρά που προσφέρει η συνειδητότητα και η πράξη της προσφοράς.

 

Η Ακαδημία είναι ένας χώρος όπου ξαναθυμόμαστε ότι είμαστε πνεύματα ελεύθερα και δημιουργικά σε όλα τα επίπεδα. Γυμνάζουμε την αντίληψη μας, και την καθάρια όραση μας έτσι ώστε να βλέπουμε και να θεωρούμε χωρίς κρίση, εκπαιδεύουμε τα χέρια μας να αγγίζουν με Αγάπη, τον Λόγο μας να εκφράζει την ουσία των ιδεών μας, το είναι μας να συν-αισθάνεται να συν-χωρά και να συν-δημιουργεί.

 

Στην Ακαδημία μαθαίνουμε ότι τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας για να αναπτυχθούμε είναι άπειρα, όπως το σύμπαν, και ότι η ελευθερία μας είναι στο να διαλέξουμε την κατάλληλη στιγμή το κατάλληλο μέσο για την έκφραση μας. Έτσι δεν περιοριζόμαστε σε ένα εργαλείο, σε μια γνώση, σε μια πεποίθηση, σε μια ιδέα, σε ένα πρωτόκολλο, σε μια συμπεριφορά … αλλά ωθούμε τον εαυτό μας να είναι σε διαρκή κίνηση εσωτερική και εξωτερική όπως και η φύση, όπως και ο δημιουργός της φύσης, για το καλό μας και το καλό των συνανθρώπων μας και των πλασμάτων όλων.