Μ.Π.Σ. Αυχένας

  • 14/11/2018
  • 18:00 - 21:00
  • Συμμετοχή: 20€

Σειρά Μικρά Πρακτικά Σεμινάρια Σπονδυλοθεραπείας (2018)
1o σεμινάριο με θέμα τον Αυχένα

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στις 18:00

Μέχρι 6 άτομα

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 3 με 4 ώρες

Δεν χρειάζονται γνώσεις ανατομίας

Εισηγητής: Δημήτρης Κοκκινάκης

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ….

Ψηλάφηση του αυχένα

Θα έρθουμε σε επαφή με τους βασικούς επιφανειακούς μύες του αυχένα. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους μυς που κινούν τον αυχένα. Θα εκπαιδεύσουμε την ικανότητα μας να αντιλαμβάνεται τις υποκινητικές περιοχές.

Ανίχνευση των σημείων ενεργού πόνου

Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα κρυφά σημεία πόνου και πώς να τα απελευθερώνουμε χρησιμοποιώντας εντελώς απλές και φυσικές τεχνικές.

Κινητοποίηση του αυχένα

Ο πόνος δημιουργεί ως φυσική αντίδραση την ακινησία. Θα μάθουμε μέσω της πράξης ότι δεν είναι ο πόνος που ακινητοποιεί τον αυχένα, αλλά εντολές του εγκέφαλου προς άλλους μύες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αυτή η ακινητοποίηση διαρκεί 2 με 3 μέρες και γιατί όταν ο πόνος φαινομενικά υποχωρεί η ακινησία ως ένα βαθμό παραμένει; Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση!

Πρώτες βοήθειες στον πόνο του αυχένα

Ποιες θα είναι οι πρώτες βοήθειες για να ανακουφίσουμε τον αυχένα σε περίπτωση έντονου πόνου. Είναι το κολάρο χρήσιμο και πότε; Ο ρόλος του ψυχρού – θερμού. Πως να αναγνωρίζουμε τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από τον αυχένα.

Για να μην ενοχλήσετε τον συνάδελφο σας κατά την διάρκεια της ψηλάφησης, παρακαλώ κρατείστε τα νύχια σας κοντά και καλά λιμαρισμένα.

Τοποθεσία

Αίθουσα Σεμιναρίων

Θερίσσου 116

Οργάνωση

Σύλλογος Σπονδυλοθεραπείας

Ρόδων 5, Ηράκλειο, Κρήτη

Τηλέφωνο: 6944818158

info@spineworks.gr

http://www.spineworks.gr

Λεπτομέρειες

  • Όρια:
    6 συμμετέχοντες