Μ.Π.Σ. Υπόφυση

  • 31/01/2017
  • 18:00 - 21:00
  • Συμμετοχή: 20€

Σειρά Μικρά Πρακτικά Σεμινάρια Σπονδυλοθεραπείας 3o σεμινάριο με θέμα την Υπόφυση

Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 18:00, Θερίσσου 116

Μέχρι 6 άτομα

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 3 με 4 ώρες

Δεν χρειάζονται γνώσεις ανατομίας

Εισηγητής: Δημήτρης Κοκκινάκης

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ….

Η υπόφυση είναι ένας αδένας ο οποίος είναι μέρος του εγκεφάλου. Η υπόφυση είναι μέρος του υποθαλάμου, με τον οποίο συνδέεται μέσω του μίσχου. Παράγει ορμόνες με διάφορες δράσεις. Η υπόφυση νευρολογικά αποτελείται από δύο διακριτά μέρη, το οπίσθιο (νευροϋπόφυση) και το πρόσθιο λοβό (αδενοϋπόφυση). Ο οπίσθιος λοβός έχει νευρολογική προέλευση. Τα δύο μέρη συνδέονται με το υποφυσιακό αγγειακό σύστημα που προέρχεται από την άνω υποφυσιακή αρτηρία.

Η έκκριση ορμονών από την υπόφυση ελέγχεται από ουσίες που εκκρίνει ο υποθάλαμος. Αυτές οι ουσίες φτάνουν μέσω του υποφυσιακού αγγειακού συστήματος. Από την υπόφυση εκκρίνεται μια ποικιλία ορμονών όπως η φλοιοτρόπος ορμόνη, η ωχρινοτροπίνη ορμόνη, η ωοθηλακιοτρόπος ορμόνη, τη θυρεοειδοτρόπος ορμόνη, η αυξητική ορμόνη και την προλακτίνη. Αυτές οι ορμόνες απελευθερώνονται στη κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, ο υποθάλαμος επικοινωνεί με την υπόφυση με την υποθαλαμοϋποφυσιακή οδό. Από αυτή την οδό μεταφέρονται μέσω νευραξόνων οι ορμόνες αγγειοπιεσίνη και ωκυτοκίνη.

 

 

 

Η υπόφυση, είναι ένας αδένας στο μέγεθος μπιζελιού, που ρυθμίζεται από τον υποθάλαμο και έχει το γενικότερο έλεγχο τού μεγαλύτερου μέρους παραγωγής ορμονών τού οργανισμού μας. Η υπόφυση ελέγχει τις δραστηριότητες των άλλων ενδοκρινών αδένων και των ορμονοπαραγωγικών κυττάρων. Εκκρίνει πολλές ορμόνες (οι ορμόνες είναι ουσιαστικά οι μεταφορείς των πληροφοριών που στέλνει το κέντρο-υπόφυση, σε όλα τα σημεία και όργανα του οργανισμού για να τίθενται σε λειτουργία), μερικές εκ των οποίων επιδρούν σε άλλους αδένες ερεθίζοντάς τους, ώστε να παράγουν τις δικές τους ορμόνες, ενώ άλλες δρουν άμεσα στούς ιστούς και στα όργανα. Η υπόφυση διεγείρεται απ΄ το φυσικό φως, την ηλιακή ακτινοβολία και τις υπεριώδεις ακτίνες. Τα σκούρα γυαλιά ηλίου με το τεχνητό σκοτάδι που δημιουργούν μπλοκάρουν τη λειτουργία τής υπόφυσης, επιφέροντας γενική διαταραχή σε όλη την λειτουργία τού οργανισμού.

Απλές τεχνικές χαλάρωσης στο κρανίο.

Κινητοποίηση σφυνοειδούς

Για να μην ενοχλήσετε τον συνάδελφο σας κατά την διάρκεια της ψηλάφησης, παρακαλώ κρατείστε τα νύχια σας κοντά και καλά λιμαρισμένα.

|||::
Θερίσσου 116, Ηράκλειο Κρήτη

Τοποθεσία

Αίθουσα Σεμιναρίων

Θερίσσου 116

Οργάνωση

Σύλλογος Σπονδυλοθεραπείας

Ρόδων 5, Ηράκλειο, Κρήτη

Τηλέφωνο: 6944818158

info@spineworks.gr

http://www.spineworks.gr

Λεπτομέρειες

  • Όρια:
    6 συμμετέχοντες