Μ.Π.Σ. Οσφυϊκή Μοίρα

  • 28/02/2019
  • 18:00 - 21:00

Σειρά Μικρά Πρακτικά Σεμινάρια Σπονδυλοθεραπείας
2o σεμινάριο με θέμα την Οσφυϊκή Μοίρα

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 18:00, Θερίσσου 116

Μέχρι 6 άτομα

Το σεμινάριο θα διαρκέσει 3 με 4 ώρες

Δεν χρειάζονται γνώσεις ανατομίας

Εισηγητής: Δημήτρης Κοκκινάκης

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ….

Ψηλάφηση της Οσφυϊκής Μοίρας

Θα έρθουμε σε επαφή με τους βασικούς επιφανειακούς μύες της Οσφυϊκής Μοίρας. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε της αποφύσεις των σπονδύλων Θα εκπαιδεύσουμε την ικανότητα μας να αντιλαμβάνεται τις σφιγμένες & υποκινητικές περιοχές.

Ανίχνευση των σημείων ενεργού πόνου

Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα κρυφά σημεία πόνου και πώς να τα απελευθερώνουμε χρησιμοποιώντας εντελώς απλές και φυσικές τεχνικές.

Κινητοποίηση της Σπονδυλικής Στήλης

Ο πόνος δημιουργεί ως φυσική αντίδραση την ακινησία. Θα μάθουμε μέσω της πράξης ότι δεν είναι ο πόνος που ακινητοποιεί, αλλά εντολές του εγκέφαλου προς τους μύες. Με μια απλή και φυσική τεχνική κινητοποίησης της μέσης, θα μπορέσουμε να φρενάρουμε το μήνυμα του πόνου και να βοηθήσουμε την σπονδυλική στήλη να ανακτήση και πάλι την κινητικότητα της.

Πρώτες βοήθειες στον πόνο της μέσης

Ποιες θα είναι οι πρώτες βοήθειες για να ανακουφίσουμε την μέση σε περίπτωση έντονου πόνου. Είναι η ζώνη χρήσιμη και πότε; Ο ρόλος του ψυχρού – θερμού. Ποιές είναι οι κατάλληλες ασκήσεις. Τι να αποφεύγουμε.

Για να μην ενοχλήσετε τον συνάδελφο σας κατά την διάρκεια της ψηλάφησης, παρακαλώ κρατείστε τα νύχια σας κοντά και καλά λιμαρισμένα.