Εργαστήρι Σπονδυλοθεραπείας 1ο Έτος

1

ακαδ/κό έτος

Επίπεδο: Κανονικό
Όριο συμμετοχών
10
Εκπαιδευτές:

Εργαστήρι Σπονδυλοθεραπείας 1ο Έτος

Το 1ο έτος ερχόμαστε σε επαφή με την ανατομία των μυών που μας ενδιαφέρουν περισσότερο (περίπου 40 τον αριθμό), την έκφραση της κίνησης του σώματος, την αναγνώριση των υποκινητικών περιοχών, να κατανοούμε τις βασικές μυοσκελετικές ανισορροπίες και να εργαστούμε πρακτικά στην ανακούφιση τους. Εξασκούμαστε στην ψηλάφηση και στον εντοπισμό των ‘κρυφών’ ανισορροπιών. Ανακαλύπτουμε τα μυστικά του Πόνου. Γνωρίζουμε τον σεβασμό στο Σώμα και πώς να αφυπνίσουμε μέσα μας το Άγγιγμα Αγάπης, τον ρόλο μας και τα όρια μας στην σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την διάχυτη δύναμη που ονομάζουμε Ενεργειακή Πνοή. Κάνουμε πολύ μα πολύ πρακτική! Μία εβδομάδα τον μήνα διαρκεί η εκπαίδευση, από Τετάρτη έως και Παρασκευή, και από 5μμ έως 9μμ. Το κάθε εργαστήρι διαρκεί 4 με 5 ώρες με συχνά διαλείμματα, όπου συζητάμε τις εμπειρίες μας και τα συναισθήματα μας.

Η θεωρία γίνεται πάντα σε χαλαρό κλίμα. Οι πληροφορίες που μας μεταδίδουν οι εκπαιδευτές μας είναι όσο γίνεται πιο απλές αλλά πολύ συμπικνωμένες. Μιλάμε για την αιτία του πόνου και της κινητικής ανισορροπίας.

Η παράδοση γίνεται πάνω στο Σώμα, όπου ο εκπαιδευτής εξηγεί πως και γιατί κάνει την κάθε τεχνική.

Εργαζόμαστε σε ζευγάρια, συνδυάζοντας την πρακτική με τα οφέλη της θεραπείας που νοιώθουμε στο Σώμα μας. Νοιώθουμε βαθιά μέσα μας αυτό που θα νοιώσουν οι θεραπευόμενοι μας.

Τραβάμε σε βίντεο την κάθε ενότητα, έτσι μπορείτε βλέποντας το να ξαναθυμηθείτε εύκολα και γρήγορα τα βιώματα σας.

Οργανώνουμε κλινικές όπου οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν μια ολοκληρωμένη θεραπεία με την βοήθεια θεραπευόμενου που πραγματικά αντιμετωπίζει προβλήματα και ζητά βοήθεια.

Παίρνουμε το ιστορικό, αναλύουμε τις διαγνώσεις και τις μαγνητικές και καθορίζουμε μια πορεία θεραπείας. Μετά την θεραπεία συζητάμε με τον θεραπευόμενο για το τι ένοιωσε και αναλύουμε τα ευρήματα μας.

Μετά την θεραπεία συζητάμε με τον θεραπευόμενο για το τι ένοιωσε και αναλύουμε τα ευρήματα μας.