Συναισθηματική Υποστήριξη Αγάπης (Σ.Υ.Α.)
  • SpineWorks
  • Συναισθηματική Υποστήριξη Αγάπης (Σ.Υ.Α.)

ΒΑΝΝΕΡ-ΣΥΑ

Κάποτε στην Κρήτη,

Μια γυναίκα αποφάσισε ή αναγκάστηκε να αναζητήσει ένα τρόπο να βγει πέρα από τον εαυτό της, ή ότι τότε νόμιζε ότι ήταν ο εαυτός της.

Επέλεξε ή  οδηγήθηκε να επιλέξει έναν τρόπο ζωής ή ύπαρξης  που ήταν διαμετρικά αντίθετος από ότι μέχρι τότε γνώριζε.Σε αυτή την αλλαγή είχε δύο ένθερμους υποστηρικτές που την ενθάρρυναν πρακτικά και με όλους τους υπόλοιπους τρόπους: μια γυναίκα, την Ιωάννα Martine Wulveryck Κοκκινάκη και έναν άνδρα, τον Δημήτρη Κοκκινάκη. Η δικιά τους αγάπη και πράξη και η δικιά της αγάπη και πράξη έδωσαν ζωή σε μία σύνθεση, προσωπική και ιδιαίτερη, φτιαγμένη με κοινά πανανθρώπινα υλικά που η ίδια ονόμασε:

Συναισθηματική Υποστήριξη Αγάπης.

Τι είναι η Συναισθηματική Υποστήριξη Αγάπης;

Είναι μια μέθοδος Συμβουλευτικής.

Συμβουλευτική είναι η τέχνη του «συν-βουλεύομαι».

Συν σημαίνει μαζί.

Βουλεύομαι σημαίνει:

  • συνδυάζω λογικά κρίσεις και εντυπώσεις, για να καταλήξω σε συμπέρασμα, να σχηματίσω ιδέες ή απόψεις
  • σκέφτομαι, κυρίως έντονα, βαθιά και συγκεκριμένα,
  • στοχάζομαι εκ νέου, κυρίως προσωπικές εμπειρίες
  • σκέφτομαι καλά μια ενέργεια, συνδυάζοντας και συσχετίζοντας τα δεδομένα και τα επακόλουθα

«Συναισθηματική» γιατί χρειάζεται να γνωρίσουμε περισσότερο τη θάλασσα των συναισθημάτων μέσα μας. Συχνά λέμε «σκέφτομαι» για να πούμε «νιώθω».

Είναι καιρός να γνωρίσουμε αυτά που σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Να αντιληφθούμε τις επιθυμίες μας, τους φόβους μας, πως δρουν μέσα μας και πως εμείς μέσα στην καθημερινή δράση μας, τη ζωή μας, κάνουμε το αόρατο και ασυνείδητο, ζωντανό και υλικό, τη δική μας πραγματικότητα.

Αφού γνωρίσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε, μπορούμε να διαπιστώσουμε που αυτή μας η λειτουργία «βραχυκυκλώνει», και δεν μας δίνει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, την ζωή που θέλουμε και ονειρευόμαστε.

Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας στα σημεία που δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή η ικανότητα επιλογής να αλλάξουμε, είναι το εισιτήριο μας στον κόσμο της προσωπικής ελευθερίας και της δημιουργίας.

Βοήθεια σε αυτό το μονοπάτι, δίνουν όσοι το έχουν περπατήσει. Οι Σύμβουλοι Συναισθηματικής Υποστήριξης Αγάπης.

«Υποστήριξη» είναι μια βάση, όπου πάνω της στηρίζεται και μεγαλώνει ένα οικοδόμημα, ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή.

«Αγάπη» με κεφαλαίο άλφα, γιατί το να την βιώσουμε είναι ο τελικός σκοπός και στόχος, καθώς και ο δρόμος για να φτάσουμε σε αυτήν.Δεν είναι ένα συναίσθημα, είναι μια κατάσταση του Είναι.

Μαθαίνουμε να νιώθουμε να σκεφτόμαστε και να πράττουμε Αγάπη 

για να είμαστε Αγάπη και να δίνουμε Αγάπη.