Εργαστήρι Σπονδυλοθεραπείας

 

Επιθυμείς να γίνεις Σπονδυλοθεραπευτής ?


Για όσους επιθυμούν να υπηρετήσουν θεραπευτικά το Ανθρώπινο Σώμα, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσουν διετή εξάσκηση οργανωμένη σε Ενότητες.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ανατομίας. Τα σεμινάρια είναι ανοικτά σε όλους, θεραπευτές άλλων ειδικοτήτων και μη.

 

Το 1ο έτος ερχόμαστε σε επαφή με την ανατομία των μυών που μας ενδιαφέρουν περισσότερο (περίπου 30 τον αριθμό), την έκφραση της κίνησης του σώματος, την αναγνώριση των υποκινητικών περιοχών, να κατανοούμε τις βασικές μυοσκελετικές ανισορροπίες και να εργαστούμε πρακτικά στην ανακούφιση τους.

Εξασκούμαστε στην ψηλάφηση και στον εντοπισμό των ‘κρυφών’ ανισορροπιών. Ανακαλύπτουμε τα μυστικά του Πόνου. Γνωρίζουμε τον σεβασμό στο Σώμα και πώς να αφυπνίσουμε μέσα μας το Άγγιγμα Αγάπης, τον ρόλο μας και τα όρια μας στην σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου. Ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την διάχυτη δύναμη που ονομάζουμε Ενεργειακή Πνοή.Κάνουμε πολύ μα πολύ πρακτική!

 

Θα βρείτε εδώ το πρόγραμμα ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 για το 1ο Έτος.

 

 

Το 2ο έτος, και καθώς έχουμε ήδη αποκτήσει θεραπευτική εμπειρία, πάμε βαθύτερα. Εξασκούμαστε με περισσότερες τεχνικές όπως η περιτονιακή απελευθέρωση, η αναγνώριση και η θεραπεία των Σημείων Πόνου (Trigger Points), η κινητοποίηση των σπλάχνων, η εργασία με τα τραύματα και με τους αθλητές, ανακαλύπτουμε την απλή λογική και την αποτελεσματικότητα των Ενεργητικών Θεραπευτικών Ασκήσεων στην αποκατάσταση και την αποθεραπεία και πολλά άλλα.
Φυσικά κάνουμε πολύ μα πολύ πρακτική και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, τις χαρές και τις λύπες μας. Ζούμε στη χαρά της θεραπευτικής ιερής πράξης.Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ολοκληρωμένο εργαστήρι στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

 

 

Καθοδήγηση από τον Δημήτρη Κοκκινάκη, την Χριστίνα Κουτουλάκη και από αναγνωρισμένους και έμπειρους Σπονδυλοθεραπευτές.

 

Δες επίσης

Μικρά Πρακτικά Σεμινάρια

Σπονδυλοθεραπείας

Αυτή τη χρονιά παρουσιάζουμε και πάλι τη σειρά ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Σπονδυλοθεραπείας

Ανοιχτά προς παρακολούθηση από όποιον ενδιαφέρεται, τρίωρα σεμινάρια που παρουσιάζουν έναν απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των μυϊκών πόνων.

Εκπαιδευτικές Κλινικές

Σπονδυλοθεραπείας

Ως μέρος της Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Σπονδυλοθεραπείας 1ου έτους, σας δίνεται η ευκαιρία να δεχτείτε συνεδρίες σπονδυλοθεραπείας στο χώρο του Συλλόγου εντελώς δωρεάν, με σκοπό την εξάσκηση των μελλοντικών θεραπευτών.